Zelfgemaakt Vanille IJs
Door Majke, de eerste officiŽle gasttester.

Omdat ik een ijsmachine had gekregen, moest deze natuurlijk worden getest. Samen met Lyanne zou er vanille ijs gemaakt worden.
Voordat begonnen kon worden, moesten eerst de benodigde ingrediŽnten worden gekocht. Dus wij (Majke en Lyanne) naar de PLUS. Ondertussen hadden we alle ingrediŽnten in het mandje liggen op de vanillestokjes na. Die waren er namelijk niet. Na het nog even te hebben nagevraagd bij een lieftallige collega, hebben we besloten om die rot zaak te verlaten en ons richting de concurrent te begeven. Ook daar hadden ze geen vanillestokjes, maar wel een leeg schap waar ze hadden moeten liggen. Blijkbaar is iemand van plan om veel ijs te maken. Of had gewoon iemand zin om ons te pesten. We zijn toen maar snel naar de AH gereden op de beroemde Hesseplaats. Daar hadden ze gelukkig nog vanillestokjes en liep ons ijsplan niet in de soep.

Weer thuis hebben we het recept bestudeerd. Het was even onduidelijk wat er nou precies als eerste gekookt moest worden en hebben daarom maar voor de gulden middenweg gekozen. Nadat Lyanne trots was op Majke, omdat ze zonder een ei te verspillen het eiwit van de dooiers had weten te scheiden, ging het toch gigantisch mis. Majke was zo slim om de turboknop te verwisselen met de ejectknop van de mixer (zal wel in de familie zitten). Lyanne onder de smurrie en Majke's vinger in de mixer (hij zit er gelukkig nog aan ). Voor de rest liep alles voorspoedig en waren we bij de eerste tussenfase beland.
Daarna kon het eigeel/suiker goedje worden toegevoegd aan de melk-slagroom-vanillestokjes-prut.Vervolgens moest het geheel even afkoelen in de koelkast en konden we een half uur iets voor onszelf te doen. Toen was het tijd om het koelelement, dat 18 uur in de diepvries moest, voorzichtig uit de diepvries te halen en de smurrie in Snoopy (de ijsmachine die door Lyanne zo genoemd is) te gooien.Daarna moest de ijsmachine 35minuten draaien. Niet zo verrassend, maar wel rustgevend. Toen we eenmaal aan het geluid waren gewend, schrokken we opeens heel erg. Snoopy kreeg kuren maar gelukkig wilde hij alleen even de andere kant op gaan draaien. We gingen wel steeds meer in zien dat we niet echt veel ijs hadden gemaakt. Waarschijnlijk net 1 likje voor iedereen

En dit is ons eindresultaat:Het ijs was erg lekker en het maken van ijs is zeker voor herhaling vatbaar. Alleen moet je wel erg veel tijd uittrekken voor het maken van een klein beetje ijs. De volgende keer moet worden uitgeprobeerd of de ijsmachine ook een dubbele hoeveelheid aan kan.

Jos | 19-08-2006 | 20:27 | 4889 keer bekeken

Reacties: