Mona Griesmeelpudding met rode bessensaus
Toetjestest.nl Thuis Test door Bart L. (Griesmeelbloem)

Het eerste toetje dat ik test is gelijk een hele grote jongen binnen het assortiment van puddingen: de Griesmeelpudding met rode bessensaus van Mona!


Allereerst de feiten:

· Inhoud: 500 gram, 11% gevuld met rode bessensaus

· Ingrediënten: (o.a.) melk, suiker, rode bessensap, tarwegriesmeel

· Reguliere consumentenprijs: € 1,45 [Albert Heyn](verpakking met karton)
(verpakking zonder karton)Het kartonnetje op de verpakking doet vermoeden dat de bessenaus rijkelijk over de pudding zal vloeien en er wellicht ook nog wat (hele) bessen naast de pudding komen te liggen. Al met al een heel smakelijk gezicht, maar weet Mona deze belofte ook in te lossen?


Om daar achter te komen dient men allereerst de volgende stappen uit te voeren:

1) Verwijder het karton en de folie aan de bovenkant van de pudding

2) Plaats de pudding vervolgens ondersteboven. Voor de beginners: het is handig om dit op een bordje te doen, zodat de bloedkleurige bessensaus niet aan uw bureau, toetsenbord, muis, danwel andere elektronica blijft kleven.

3) Prik daarna een gaatje in het midden van de verpakking. Wanneer u deze stap correct heeft uitgevoerd zal de bessensaus zich een weg naar beneden banen.(de folie is verwijderd)
(ready for action?)Bovenstaande gedaan hebbende is het tijd de pudding geheel van de verpakking te ontdoen. Dit doet u door de verpakking stevig tussen duim en wijsvinger beet te pakken (op de foto ziet u dit gedaan worden met de linkerhand [in verband met het vasthouden van de camera in de andere hand], maar u kunt hier uiteraard ook de rechterhand voor gebruiken) en vervolgens de hand langzaam op te tillen waardoor de pudding uit de verpakking glijdt.

Op de twee foto’s kunt u het prachtige resultaat aanschouwen. Weliswaar ontbreken de hele bessen links van de pudding (zoals te zien op de verpakking), echter ben ik van mening dat Mona voor dit product het cijfer 8 voor de presentatie verdient!Een tweede punt van beoordeling vormt de geur van het product. Ik kan u vertellen dat deze pudding ruikt om op te eten. Dit is vooral te danken aan de heerlijk ruikende bessensaus die de pudding hoe langer hoe meer begint te overgieten. Jammer is wel dat de griesmeel zelf door overheersing van de genoemde geur minder goed te ruiken is. Cijfer geur: 8.De presentatie en geur kunnen dan nog zo goed zijn, de smaak vormt uiteraard het belangrijkste beoordelingscriterium. Dit komt doordat de ogen gemakkelijk zijn te sluiten en er in een mum van tijd een wasknijper op de neus geplaatst kan worden. De smaak zal in het gehele eetproces echter veel moeilijker te elimineren zijn. Maar ook hier weet Mona ons niet teleur te stellen. Integendeel! Wanneer u een hap neemt treft u een lekkere volle smaak aan (dit in tegenstelling tot de wel heel luchtige ‘prak’ van de reeds geteste Dame Blanche pudding [overigens van dezelfde producent]) en de rode bessensaus maakt het helemaal af. Deze pudding, dit goddelijke (g/t)oe(d/t)je, krijgt dan ook het cijfer 9 voor de smaak!


Criterium.....Presentatie...Geur...Smaak
Cijfer................8...............8............9
Gewicht...........0,25..........0,25........0,5
Deelcijfer..........2...............2...........4,5

Eindcijfer = 8,5

Eindbeoordeling: Zeer goed

Jos | 13-08-2006 | 21:01 | 5204 keer bekeken

Reacties: